Optică medicală

O etapă deosebit de importantă în realizarea unei perechi de ochelari, o reprezintă recomandarea opticianului atât pentru alegerea unei rame de ochelari, cît şi pentru alegerea lentilelor.

Lentilele şi caracteristicile lor, se stabilesc în funcţie de dioptria de pe reţetă, de necesităţile vizuale ale fiecărei persoane, de modul în care vor fi folosiţi ochelarii, în funcție de protecţia necesară pentru lucrul în diferite medii, sau la razele UV. Rama se alege după fizionomia feţei, tipul de lentilă, în funcţie de destinaţia ochelarilor şi nu în ultimul rând de modă şi brand.

Specialiştii noștri sunt pregătiţi să vă îndrume spre luarea celor mai bune decizii în ce priveste achiziționarea unor ochelari astfel încât aceștia să asigure vedere perfectă şi relaxată, să fie moderni, estetici şi eleganţi.

Consultații Oftalmologice

Vizita anuală la oftalmolog trebuie privită mai serios decât ca pe o recomandare!
A trecut de mult timpul când se prezintă la oftalmolog doar persoanele în vârstă sau cele care au probleme de vedere din naștere. Lumea modernă oferă o mulţime de provocări şi solicitări asupra ochilor începând cu utilizarea computerului, tabletelor PC, smart-phoneurilor şi nu în ultimul rând conducerea autovehiculelor pe timpul nopţii, diferite hobby-uri sau sporturi. Colaborarea noastră cu medici oftalmologi renumiţi şi experimentaţi, în cabinetele noastre dotate cu aparatură specializată, modernă şi performantă, de ultimă generaţie, vă oferă cele mai bune și competente servicii.

Determinare dioptrii

Determinarea dioptriilor este un pas esenţial în prescrierea ochelarilor de vedere sau a lentilelor de contact. După o discuţie cu specialiştii noştri veţi fi supus unei consultaţii oftalmologice care va conduce la determinarea dioptriilor potrivite. Determinarea dipotriilor se face computerizat, cu ajutorul unui AUTOREFRACTOMETRU electronic ultraperformant, de ultimă generaţie.

Examinarea acuităţii vizuale

Această examinare se face la începutul şi la sfârşitul consultaţiei oftalmologice. Utilizând un aparat digital tip PROIECTOR PANEL, se testează acuitatea vederii fără ochelari şi dacă este nevoie, cu lentile corectoare pentru evaluarea viciilor vederii, sensibilităţii la contrast, probleme în percepţia culorilor.

Keratometrie

Keratometria presupune măsurarea curburii corneei cu ajutorului unui AUTOREFRACTO KERATOMETRU. Rezultatele obţinute sunt deosebit de importante pentru recomandarea lentilelor de contact.

DIFERENȚA ÎNTRE OPTICIAN, OPTOMETRIST ȘI OFTALMOLOG

Oftalmologul este singurul cadru medical dintre cei trei specialiști menționați mai sus. El a urmat facultatea de medicină și poate diagnostica, trata și chiar efectua operații chirurgicale asupra organelor văzului. Oftalmologul mai este denumit, în unele situații, și oculist. Chiar dacă medicii oftalmologi sunt instruiți să se îngrijească de toate problemele ochilor, unii dintre aceștia se specializează într-o anumită zonă de îngrijire medicală sau chirurgicală a ochilor. Această persoană este numită subspecialist. El sau ea, de obicei, urmează un program perfecționare suplimentară aprofundată într-unul dintre principalele domenii de specialitate, cum ar fi glaucomul, retina, corneea, pediatria, neurologia și chirurgia plastică, precum și altele. Această pregătire suplimentară și cunoștințele acumulate pregătesc oftalmologul pentru condiții mai complexe sau specifice în anumite zone ale ochiului sau în anumite grupuri de pacienți.

Optometristul nu a urmat facultatea de medicină, ci o specializare în știința optometriei. Cuvântul “optometrie” este compus din termenii “opsis”=vedere și “metron”=a măsura, care provin din limba greacă veche. Așadar, optometria se ocupă cu cercetarea și măsurarea defectelor de vedere, precum și cu corectarea sau compensarea lor. Un optometrist poate prescrie anumite medicamente împotriva afecțiunilor oculare ușoare, cum ar fi infecțiile, alergiile, glaucomul sau poate face intervenții simple, cum ar fi îndepărtarea unui obiect străin din ochi. Spre deosebire de medicul oftalmolog, el nu poate diagnostica boli oculare mai severe și nu poate interveni chirurgical.

Opticianul este tehnicianul specializat în a proiecta, verifica și perfecționa ramele și lentilele ochelarilor, lentilele de contact sau alte dispozitive menite să corecteze vederea. Opticienii sunt cei care pun în practică ceea ce au prescris oftalmologii și optometriștii. Ei determină specificațiile diferitelor aparate oftalmice care vor oferi corecția necesară. Unii opticieni brevetați concep și echipează aparate speciale pentru corectarea defectelor cosmetice, traumatice sau anatomice.

Fă-ți o programare

Nume (*)

E-mail (*)

Telefon (*)

Data

Interval orar

Mesaj