Cum alegem ochelarii de soare în funcţie de forma feţei

Ochelarii de soare se găsesc într-o sumedenie de forme, dimensiuni şi culori, însă trebuie să îndeplinească un criteriu esenţial: să respecte forma feţei, astfel încât trăsăturile să nu fie ascunse sau exagerate de purtarea unui anumit tip de ochelari.

Ochelari de soare pentru faţa rotundă

Persoanele cu faţa rotundă trebuie să aleagă ochelari de soare cu unghiuri ascuţite (pătraţi sau dreptunghiulari) sau modele cu lentile alungite, în lateral, cu rame înguste, geometrice, pentru a masca rotunjimea feţei şi pentru a scoate în evidenţă alte trăsături ale feţei.

Ochelari de soare pentru faţa ovală

Persoanele cu faţa ovală sunt conderate extrem de norocoase, având în vedere că această fizionomie este considerată perfectă pentru orice model de ochelari de soare. Cu toate acestea, nu trebuie alese ramele înguste sau mult prea rotunde, spun specialiştii de la moniquevision.ro

Ochelari de soare pentru faţa pătrată

Maxilarul lat şi fruntea proeminentă sunt trăsături de bază ale acestei fizionomii. Dat fiind faptul că trăsăturile feţei sunt în unghi drept, cei mai priviţi ochelari de soare sunt cei rotunzi sau ovali, care îndulcesc natura unghiulară a feţei.

Ochelari de soare pentru faţa alungită

În cazul persoanelor cu faţa alungită, trăsăturile ascuţite, prea lungi, necesită ochelari de soare cu lentile dreptunghiulare sau ochelari tip pilot şi ramele care acoperă centrul feţei şi creează un efect de diminuare optică a lungimii feţei.

Ochelari de soare pentru faţa în formă de inimă

Cel mai dificil în alegerea ochelarilor de soare le este persoanelor care prezintă această fizionomie, cu fruntea lată, pomeţi proeminenţi şi bărbia îngustă. Lor li se potrivesc ramele cât mai subţiri, rotunde sau pătrate (care estompează lăţimea frunţii), şi ochelarii de dimensiuni reduse.